Ako ne volite da mesite testo, onda je ovo pravi recept za vas! Lazanje mogu biti podjednako ukusne i kada umesto testa, filujete tost. Pišite nam u komentarima kako vam se dopalo ovo jelo!
Sastojci:
– 400 g mlevene junetine
– 1 glavica crnog luka
– 150 g šampinjona
– 200 g pelata paradajza
– 1 dl soka od paradajza
– 250 g kačkavalja
– 3 jajeta
– 2 dl pavlake
– 1 dl neutralne pavlake
– 2 dl mleka
– 1 kašika mlevene paprike
– 5 kašika ulja
– origano
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Šampinjone iseći na listove, pelat paradajza na krupnije kocke, crni luk sitno iseckati, kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti.
3. Zatim dodati pelat i sok od paradajza, mlevenu papriku, šampinjone i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku, mleko, neutralnu pavlaku i dodati začine po ukusu.
5. Četvrtastu tepsiju nauljiti te 4 parčeta tost hleba umočiti u pripremljenu smesu od jaja i poređati na dno tepsije. Posuti polovinom rendanog kačkavalja, naneti mesni fil i ravnomerno rasporediti.
6. Preko mesnog fila naneti preostali kačkavalj i prekriti natopljenim parčadima tosta hleba. Preliti ostatkom smese od jaja i protresti činiju kako bi se fil ravnomerno rasporedio.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.