Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 jaje
5 kašika prezle
1/2 veze peršuna
1 kašičica mlevene paprike
1/2 kašičice belog luka u prahu
80 g punjenih maslina sa paprikom
3 dl juneće supe
2 dl vina
2 kašike gustina
100 g krem sira
1,5 dl pavlake
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk i peršun što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, crni luk, peršun, mlevenu papriku, prezle, jaje, beli luk u prahu i začine po ukusu.
3. Sve sastojke ručno izmesiti, a potom nauljenim rukama oblikovati ćuftice prečnika 3 cm, u svaku stavljajući po jednu punjenu maslinu.
4. U juneću supu sipati belo vino, pa kuvati dok ne proključa.
5. Jednu po jednu ćuftu spuštati u supu s vinom i kuvati desetak minuta, dok ne omekšaju. Potom ih rešetkastom kašikom izvaditi iz tečnosti i ostaviti da se ocede.
6. U malo vode razmutiti gustin i sipati u mešavinu supe i vina. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati krem sir, pavlaku, začine po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila kremasta masa.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net