Sastojci:
800 g bajatog hleba
4 jajeta
250 ml jogurta
100 ml ulja
3 kašike brašna
¼ praška za pecivo
250 g praške šunke
300 g šampinjona
250 g kačkavalja
150 g kečapa
origano
so
Priprema:
1. Bajati hleb iseći na parčad debljine 1 cm.
2. Posebno umutiti jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i malo soli.
3. Šampinjone iseći na listove, prašku šunku na trake a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje. Parčad hleba umakati u pripremljenu smesu od jaja, pa slagati jedno do drugog u tepsiju da se prekrije dno.
5. Preko natopljenog hleba ravnomerno posuti prašku šunku, šampinjone i na kraju kačkavalj. Poprskati sa malo kečapa i začiniti origanom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.