Sastojci:
2 veće škarpine
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
¼ korena celera
200 g pelata paradajza
400 ml soka od paradajza
100 ml belog vina
300 ml supe od povrća
50 ml maslinovog ulja
2 lovorova lista
½ kašičice belog luka u prahu
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer takođe očistiti i izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izmiksati.
2. Škarpine očistiti i iseći na krupnije komade.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti crni luk. Dodati šargarepu i celer, te i njih kratko propržiti a zatim dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
4. Dinstano povrće izmiksati i vratiti u šerpu, dodati pelat i sok od paradajza, naliti belim vinom i supom od povrća.
5. Potom dodati škarpinu, lovorov list, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok riba ne omekša.