Sastojci:
– 200 g malina
– 180 g šećera
– 2 kesice želatina
– 50 g meda
– 1/2 kesice limuntusa
– 1 kašika vode
za posipanje
– 150 g šećera
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti maline i šećer, te ih izmiksati.
2. Dodati želatin i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok ne proključa.
3. Dodati med i kuvati nekoliko minuta na umerenoj temperaturi. Skloniti sa ringle, dodati mešavinu limuntusa i vode i promešati.
4. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu, poravnati i ostaviti da se stegne.
5. Iz stegnute želatinaste mase kalupom vaditi željene oblike, uvaljati ih u šećer i služiti.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net