Sastojci:
125 g tunjevine
1 glavica crnog luka
50 g margarina
50 g majoneza bez jaja
2 kisela krastavca
50 g mariniranih šampinjona
70 g obarenog pirinča
1 pečena paprika
3 kašike kečapa
1 kašika senfa
1/2 kašičice belog luka u prahu
mešavina začina
biber
Za dekoraciju:
1 svež krastavac
50 g crnih maslina
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na manje komade. Marinirane šampinjone, kisele krastavce, pečenu papriku i tunjevinu ocediti.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi pa i njega ocediti.
3. Posebno sjediniti tunjevinu, crni luk, krastavce, marinirane šampinjone, pečenu papriku i pirinač. Preručiti u super secko, dodati margarin, senf, majonez i kečap, pa miksati dok se ne dobije kompaktna masa. Pred kraj miksanja dodati beli luk u prahu i začine po ukusu.
4. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižider da se stegne, a potom je dekorisati kolutovima svežih krastavaca i crnim maslinama.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net