Sastojci:
– 300-400 g bifteka isečenog na komade,
– 2-3 kašičice senfa,
– 1 kašika krupno samlevenog bibera,
– nekoliko listića ruzmarina,
– krupna morska so,
– 100 g suvih brusnica,
– 2 kašike smeđeg šećera,
– 1 kašika meda,
– 1 kašičica sveže samlevenog bibera,
– 2-3 kašike soka od limuna,
– 10 g putera,
– 10 g svežeg sitno seckanog đumbira,
– grančica ruzmarina,
– maslinovo ulje.
Priprema:
Prelijte meso sa malo maslinovog ulja, pa utrljajte senf, ruzmarin i biber sa svake strane. Solite nakon ili u toku pečenja. Stavite na tanjir i ostavite sa strane. Brusnice stavite sa šećerom, medom i malo vode na srednju vatru, pa ih kuvajte toliko da se potpuno skuvaju i ne budu više suve, uz stalno dodavanje po malo vode. Na pola kuvanja dodajte puter, limunov sok i začine, dobro promešajte, pa nastavite sa kuvanjem i dodavanjem vode. Kada je sos skoro gotov, zagrejte malo maslinovog ulja na tiganju. Za srednje pečeno pecite meso po 4-5 minuta sa obe strane. Poslužite uz kuvani pirinač.