Sastojci:
500 g mlade boranije
300 g pilećeg
belog mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
100 g celera
2 dl pavlake za
kuvanje
40 g parmezana
2 kašike prezli
mirođija, ulje
mešavina začina
Priprema:
1. Mladoj boraniji odseći vrhove i iseći je na manje komade.
2. Crni luk očistiti i iseckati na kockice, šargarepu i celer izrendati na krupno rende, a piletinu iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu, celer i piletinu pa i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok povrće napola ne omekša.
4. Potom dodati boraniju, sipati vodu da ogrezne i nastaviti sa kuvanjem dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj sipati pavlaku za kuvanje, dodati mirođiju, 20 g parmezana i začine po ukusu te promešati.
6. Zemljanu posudu nauljiti i u nju preručiti boraniju. Odgore posuti mešavinom prezli i preostalog parmezana. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.