Sastojci:
4 veće pastrmke
1/2 kašičice
sušenog ruzmarina
1/2 kašičice sušenog origana
1/2 kašičice sušene
majčine dušice
sok od 1 limuna
200 ml majoneza
2 čena belog luka
3 kašičice senfa
500 g kineskog miksa
mešavina začina, ulje
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, sok od limuna, senf, pasirani beli luk, ruzmarin, origano i sušenu majčinu dušicu. Dodati začine po ukusu i promešati.
2. Pastrmke zarezati na više mesta i preliti ih pripremljenom marinadom od majoneza. Ostaviti u frižideru da miruju najmanje 60 min.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju marinirane pastrmke. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene.
4. Kineski miks propržiti na vrelom ulju, dodati začine po ukusu i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net