Sastojci:
– 400 g očišćenih dagnji
– 2,5 dl mleka
– 2 jajeta
– 150 g prezle
– korica od jednog limuna
– 4 dl ulja
– so
za preliv
– 2 dl neutralne pavlake
– 3 trougla topljenog sira
– 50 g kačkavalja
ISPROBAJTE I…
Priprema
1. Dagnje obariti u slanoj vodi, a potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. U pripremljen bešamel dodati rendanu koru limuna, malo soli po ukusu i promešati.
4. Obarene dagnje umočiti u bešamel, zatim ih uvaljati u umućena jaja i na kraju u prezle. Spuštati jednu po jednu u vrelo ulje kako se ne bi slepile i pržiti dok ne porumene.
5. Pržene dagnje preliti pripremljenim umakom.
Preliv:
1. U neutralnu pavlaku dodati topljeni sir i rendani kačkavalj, te polako zagrevati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kompaktna masa.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net