Start Preporučujemo Food blogerka preporučuje: Kolač sa rižinim brašnom i lešnicima

Food blogerka preporučuje: Kolač sa rižinim brašnom i lešnicima

Nataša Pantelić je autorka bloga “Moja slatka kuhinja” (mojaslatkakuhinja.blogspot.rs), koji prema njenim rečima predstavlja virtuelnu svesku sa receptima. Na blogu preovladavaju ideje za spremanje slatkiša, torti i kolača, a svaki isprobani recept je zabeležen i fotografijama. Za ovu jesen, Nataša vam predlaže kolač sa rižinim brašnom i lešnicima.
DSC_9445Sastojci:
– 4 belanca
– 125 g putera
– 50 g rižinog brašna
– 50 g mlevenih lešnika
– 100 g smeđeg šećera
– 30 g krema od lešnika
– 40 g seckanih lešnika

Priprema
Puter i krem od lešnika staviti u manju posudu pa na tihoj vatri otopiti, a zatim ostaviti sa strane da se prohladi. Belanca umutiti sa šećerom, dodati rižino brašno pomešano sa mlevenim lešnicima, a zatim dodati otopljen puter. Smesu sipati u manji pravougaoni pleh prethodno premazan sa malo otopljenog putera, posuti seckanim lešnicima i peći u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-25 minuta.