Sastojci:
– 4 integralne kajzerice
– 350 g teletine
– 4 lista tost sira
– 2 paradajza
– 2 krompira
– 4 kisela krastavca
– 1,5 dl pavlake
– 2 dl ulja
– beli luk u prahu
– mešavina začina
Priprema
1. Paradajz i kisele krastavce iseći na kolutove.
2. Posebno umutiti pavlaku, malo belog luka u prahu i mešavinu začina.
3. Teletinu iseći na 4 šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja sa obe strane kako bi porumenele.
4. Krompir oljuštiti, iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju kako bi porumeneo.
5. Kajzericu zaseći po sredini, premazati mešavinom pavlake i belog luka, prekriti telećom šniclom i preklopiti listom tost sira. Naneti malo pomfrita, kiselih krastavaca i paradajza pa preklopiti. Na isti način pripremiti još tri kajzerice.