Sastojci:
1 pile od 1,8 kg
500 g hleba
3 jajeta, ulje
3 dl mleka
100 g slanine
1 glavica crnog luka
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
500 g krompira
1 brokoli
Priprema:
1. Crni luk i slaninu iseći na kockice i propržiti na malo ulja.
2. Hleb iseći na krupnije kocke i preliti mlekom, a potom ručno izgnječiti.
3. Sjediniti natopljeni hleb sa prženim lukom i slaninom, dodati jaja, peršun i začine po ukusu pa promešati.
4. Pile natrljati začinima po ukusu. Zatim unutrašnjost pileta i prostor između belog mesa i kožure napuniti pripremljenim filom. Kožuru pričvrstiti čačkalicama da fil ne bi iscurio.
5. Krompir oguliti i iseći na kriške.
6. Tepsiju nauljiti i staviti u nju punjeno pile, prekriti ga folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 60 min. Potom skloniti foliju pa rasporediti oko pileta krompir i nastaviti sa pečenjem
dok pile i krompir ne porumene.
7. Brokoli iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga procediti i poslužiti kao prilog.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net