Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
500 g gotovih suvih mlinaca
5 dl pavlake za kuvanje
2 dl milerama
200 g kačkavalja
2 dl pileće supe
1 ravna kašičica senfa
mešavina začina
kari, ulje
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na manje i tanje šnicle. Začiniti ih karijem i mešavinom začina po ukusu pa kratko propržiti na vrelom ulju. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Posebno u dubljoj posudi umutiti pavlaku za kuvanje, mileram, pileću supu, senf, malo karija i začine po ukusu.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti polovinu izlomljenih mlinaca. Preliti ih sa malo smese od pavlake i prekriti prženom piletinom. Preko piletine rasporediti preostale mlince i sve zaliti preostalom smesom od pavlake. Odgore posuti rendanim kačkavaljem.
4. Prekriti poklopcem od vatrostalne činije i peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok mlinci ne upiju tečnost i omekšaju. Pred kraj pečenja skloniti poklopac i ostaviti sir da porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net