Sastojci:
Testo:
250 gr mlevenog petit keksa
100 gr mlevenog šećera
14 kašika kuvane kafe
1 kašika ruma
100 gr rastopljene čokolade
100 gr mlevenih oraha
1 kašika kakaa
Krema:
100 gr kokosa
3 kašike vrele vode
3 kašike šećera
100 gr šećera u prahu
100 gr margarina
Priprema:
Krema:
Prokuvati vodu sa šećerom,dodati kokos i umešati margarin koji je izrađen sa mlevenim šećerom….Pomešati suve sastojke, dodati im kuvanu kafu,rum i otopljenu čokoladu. Umesiti i razviti tanko na foliji (ako hoćete možete testo i kremu podeliti na dva dela, onda ćete dobiti dva manja rolata) premazati kremom koju smo prethodno već napravili. Zarolati lagano roladu i posuti je kristal šećerom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net