Sastojci:
za koru
– 3 jajeta
– 80 g šećera
– 1 vanil-šećer
– 100 g brašna
– 40 g putera
– 1/2 praška za pecivo
– 1,5 dl mleka
za fil
– 4,5 dl jogurta
– 1 limun
– 150 g šećera
– 1 vanil-šećer
– 10 g želatina u prahu
– 5 dl slatke pavlake
ISPROBAJTE I…
Priprema
Kora:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati otopljeni puter, mešavinu brašna i praška za pecivo pa promešati.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg pa dodati u smesu od žumanaca i polako promešati varjačom.
3. Pravougaoni kalup prečnika 20×30 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumeni.
4. Pečenu koru poprskati mlekom.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jogurt, šećer, vanil-šećer, sok i rendanu koru limuna.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa sjediniti sa smesom od jogurta.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga dodati u smesu za fil i polako promešati varjačom.
4. Pripremljeni fil preliti preko pečene, ohlađene kore u kalupu i ostaviti preko noći da se stegne. Sutradan izvaditi iz kalupa i iseći na kocke.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net