Start Vaši recepti Gastronomski biser jugoistočne Srbije – punjena paprika iz turšije

    Gastronomski biser jugoistočne Srbije – punjena paprika iz turšije

    Recept Jadranke Todorović iz Niša

    tursija
    Foto: Pošalji recept
    • 120 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    10 krompira srednje veličine
    200 g suvog mesa
    200 g slanine
    2 šargarepe
    malo peršuna
    začini po ukusu
    mast ili ulje
    20 paprika iz turšije
    (srednje veličine)
    1 glavica belog luka
    1 glavica crnog luka

    Priprema:

    1. Slaninu i suvo meso sitno iseckati, a krompir iseći na kockice. Šargarepu, crni i beli luk takođe iseckati.
    2. U odgovarajućoj posudi na masnoći dinstati iseckan krompir, slaninu i suvo meso. Postepeno dodavati šargarepu, peršun, crni i beli luk. Nadev dinstati na blagoj vatri oko pola sata.
    3. U dinstani nadev za turšiju dodati začine po želji, pa dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
    4. Paprike iz turšije ocediti i pripremiti za punjenje. Napunjene paprike poređati u šerpu, naliti ih vodom i staviti na vatru. Paprike treba da se krčkaju oko sat vremena.

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu ovog jela u slikama tzv. korak po korak…