Start Glavna jela Meso Marinirano pile

Marinirano pile

Foto: Thinkstock

Sastojci:

1 manje pile od 1,5 kg
1/2 kašičice ruzmarina
1/2 kašičice origana
1/2 kašičice majčine dušice
2 kašike soka od limuna
200 g majoneza
2 čena belog luka
1 kašika senfa
700 g krompira
mešavina začina

Priprema:

1. Pile pomoću oštrog noža zarezati više puta na grudima.
2. Posebno u odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, senf, sok od limuna i pasirani beli luk. Dodati ruzmarin, origano i majčinu dušicu te dobro izmešati.
3. Pripremljenom marinadom natrljati pile spolja i iznutra pa ga ostaviti u frižideru da se marinira najmanje 120 min.
4. Krompir oguliti i iseći na kriške.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju marinirano pile. Prekriti ga folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 40 min. Potom skloniti foliju, rasporediti oko pileta krompir i nastaviti sa pečenjem dok pile i krompir ne porumene.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net