Start Glavna jela Supe i čorbe Francuska čorba

Francuska čorba

Foto: Thinkstock

Sastojci:

100 g pasulja iz konzerve
200 g žute boranije
2 krompira
2 šargarepe
1 paštrnak
1 veća glavica
crnog luka
1 manja tikvica
200 g pelata paradajza
1/2 praziluka
2 lovorova lista
2 čena belog luka
2 kašike gustina
mešavina začina
ulje

Priprema:

1. Žutu boraniju iseći na štapiće, a krompir oguliti i iseckati na krupnije kocke.
2. Šargarepu, paštrnak, praziluk i tikvice očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i paštrnak te pržiti uz povremeno mešanje još 5 min.
4. Potom sipati 1,5 l vode, dodati pelat paradajza, tikvice, lovorov list, boraniju i krompir te kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj dodati pasulj, mešavinu gustina sa malo vode i začine po ukusu. Kuvati dok se čorba blago ne zgusne.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net