Sastojci:
1 kg svinjskih šnicli od vrata
4 paradajza
2 kašike paradajz pirea
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
2 dl belog vina
3 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
rendana kora jednog limuna
150 g brašna
1 kašika gustina
0,5 dl ulja
400 g testenine u obliku školjki
mešavina začina, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, mlevenu papriku i mešavinu začina.
2. Svinjske šnicle istanjiti tučkom za meso, uvaljati ih u pripremljenu mešavinu i propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, šargarepu na kolutove, paradajz na kocke, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, a potom dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti. Zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
5. Kada je šargarepa napola dinstana, dodati svež paradajz i paradajz pire, sipati belo vino i nastaviti sa dinstanjem dok se paradajz ne raskuva.
6. Zatim vratiti pržene šnicle, dodati rendanu koru limuna i začine po ukusu, umešati hladnu zapršku i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi, ocediti je od suvišne tečnosti i služiti kao prilog uz gotovo jelo.