Sastojci:
– 1 kg pastrmki
– 100 gr suve slanine
– beli luk
– veza peršuna
– 150 gr kajmaka
– so, biber
Priprema:
Riba treba da bude sveža, veličina komada nije od presudnog značaja, ali svakako birajte veće komade. Unutrašnjost ribe napunite seckanom slaninom, izgnječenim belim lukom, peršunovim lišćem, solju i biberom. Zatvorite čačkalicom, premažite uljem i pecite na roštilju po desetak minuta svaku stranu. Pastrmka na žaru se zatim prelijte rastopljenim kajmakom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net