Sastojci:
180 g palente
700 ml vode
1 kašika maslinovog ulja
200 g šampinjona
100 g praziluka
3 paradajza
rukola po ukusu
seckani peršunov list
So, biber
Priprema:
1. Praziluk iseći na kolutiće pa pržiti na ulju dok ne omekša.
2. Zatim dodati šampinjone iseckane na listove te nastaviti sa dinstanjem dok ne ispari tečnost koju otpuste. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Na kraju dodati paradajz isečen na kockice pa pržiti još par minuta.
4 U dublju posudu sipati vodu i ostaviti da proključa.
4. Postepeno dodavati palentu uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
5. Kuvanu palentu servirati u tanjir pa sipati pripremljene pečurke.
6. Posuti sitno iseckanim peršunom i rukolom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net