Sastojci:
800 g mladih tikvica
200 g griza
1 glavica luka
200 g pelata paradajza
200 g šampinjona
500 g mlevene junetine
200 g kačkavalja
4 jajeta
2 dl pavlake
4 dl mleka
1/2 veze mirođije
0,5 dl ulja
mešavina začina, so
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati, odseći krajeve, te ih neoljuštene uzdužno iseći na tanke listove. Zatim ih posoliti i ostaviti da se ocede, pa ih na kraju uvaljati u griz.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove, pelat paradajza na krupnije kocke, a luk i mirođiju sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati mlevenu junetinu i pelat paradajz, te dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša a suvišna tečnost uvri. Pred kraj dinstanja dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati još 10 minuta.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti 1/3 paniranih listova tikvica, zatim naneti 1/3 mesnog fila, pa posuti 1/3 rendanog kačkavalja. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Slaganje završiti tikvicama.
5. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku, pa preliti preko musake. Musaku staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200°C dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net