Start Glavna jela Pileće ćuftice sa kukuruzom i crnim pasuljem

Pileće ćuftice sa kukuruzom i crnim pasuljem

Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g mlevenih pilećih ili ćurećih prsa
belance iz 2 veća jajeta
40 g integralnih hlebnih mrvica
prstohvat soli
prstohvat sveže mlevenog crnog bibera
2 kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
150 g isceđenog kukuruza
400 g crnog pasulja iz konzerve, isceđenog i ispranog
180 g zrelog paradajza, iseckanog na kockice
120 ml pilećeg bujona (sa niskim sadržajem natrijuma)
1 kašika soka od lajma
1 kašičica mlevenog kima
4 g iseckanog lišća korijandera

Priprema:

1. U jednoj činiji sjedinite piletinu, belanca, hlebne mrvice, so i biber. Dobro izmešajte. Formirajte 16 ćuftica veličine loptice za golf.
2. U tiganju zagrejte ulje na srednjejakoj vatri. Poređajte ćuftice i pržite ih 3-5 minuta uz često okretanje, dok ne porumene sa svih strana.
3. Dodajte kukuruz, pasulj, paradajz, bujon, sok od lajma i kim i dobro sjedinite. Vatru smanjite na srednju jačinu, delimično poklopite i ostavite da se krčka 3-5 minuta, sve dok se ćuftice u potpunosti ne skuvaju.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net