Ovaj recept priprema se samo od čokolade i vode, i upravo je zbog toga ukus čokolade tako intenzivan.
Sastojci:
1. smesa 180 grama crne čokolade, 60 ml vode + 70 ml hladne vode iz frižidera
2. smesa 180 grama mlečne čokolade, 60 ml vode + 60 ml hladne vode iz frižidera
3. smesa 180 grama bele čokolade, 60 ml vode + 40 ml hladne vode iz frižidera
Priprema:
Svaku vrstu čokolade otopite u 60 ml vode u mikrotalasnoj na 30 sekundi i promešajte. Ponovo uključite mikrotalasnu na 20 sekundi i opet promešajte. Ako ostane neotopljene čokolade, postupak ponovite još deset sekundi.
Potom svaku smesu stavite u kesu za zamrzivač i ostavite sat vremena na dubokom zamrzavanju. Tako hladnu čokoladu izmiksajte na najjačoj brzini dok ne postane glatka, istovremeno dodajući hladnu vodu iz frižidera. Čokoladu sipajte u čašu u slojevima, ostavite u frižideru još pola sata i vaš dezert je spreman!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net