Sastojci:
600 g zamrznute žute boranije
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 zelena paprika
1 veća šargarepa
200 g pelata paradajza
400 g dimljenih rebaraca
3 jajeta, ulje
2 dl mleka
2 dl pavlake
mirođija
mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i zelenu papriku očistiti i iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
2. Dimljena rebra iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati zelenu papriku i izgnječeni pelat paradajza i boraniju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi oko 20 min. dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati mirođiju i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju presuti boraniju. Utisnuti dimljena rebarca i preliti mešavinom mleka, jaja i pavlake.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.