Sastojci:
600 g svinjskog mesa od buta
200 g krompira
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 paprike babure
3 sveža paradajza
1/2 celera
75 g pirinča
1 mlada tikvica
50 g mladog graška
1 koren bele zeleni
1,5 l juneće supe
1 dl ulja
1 kašika paradajz pirea
1 kašika mlevene paprike
1/2 veze lista peršuna
1/2 veze lista celera
100 g brašna
mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Meso, krompir, paprike i tikvicu iseći na kocke, crni luk na rebarca, šargarepu, belu zelen i paradajz na kolutove, celer na štapiće, a listove peršuna i celera sitno iseckati.
2. Meso uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumeni, te ga izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati crni luk, posoliti ga i dinstati dok ne omekša a zatim dodati belu zelen, šargarepu i celer pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe.
4. Kada je korenasto povrće napola gotovo, dodati mlevenu papriku, prženo meso, krompir i papriku baburu, te naliti supom da ogrezne.
5. Pred kraj dinstanja, dodati tikvice, paradajz pire, list celera i peršuna, pirinač i grašak. Sve sastojke dobro promešati i začiniti po ukusu, presuti u đuveč posudu, naliti supom da ogrezne i odgore poređati kolutove paradajza.
6. Ðuveč posudu staviti u zagrejanu rernu i peći, uz dolivanje supe po potrebi, dok svi sastojci ne omekšaju.