Start Predjela Alzaška supa od sočiva

Alzaška supa od sočiva

Foto: Thinkstock

Sastojci:

150 g sočiva
100 g slanine
60 g crnog luka
1 čen belog luka
250 g šargarepe
300 g krompira
1 praziluk
1 kašika ulja
2 kašike naseckanog peršuna
2 karanfilića
1 lovorov list
1.5 l goveđeg bujona
300 g kobasica po izboru
½ vezice peršuna
so, biber

Priprema:

1. Sočivo staviti u cediljku i dobro oprati.
2. Slaninu iseckati na kockice. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseći.
3. Oprati i očistiti šargarepu, krompir i praziluk pa iseći na komade veličine 0,5 cm.
4. Na vrućem ulju kratko ispržiti slaninu, crni i beli luk. Dodati šargarepu, krompir i praziluk pa pržiti 3-4 minuta.
5. Potom dodati naseckani peršun, karanfilić i lovorov list. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Doliti bujon pa dodati sočivo. Ostaviti da provri, a zatim kuvati na umerenoj temperaturi oko 45 minuta.
7. Nakon toga izvaditi karanfilić i lovorov list. Odvojiti polovinu supe te izmiksati štapnim mikserom, a zatim dodati preostaloj supi.
8. Kobasice oguliti i iseći na kolutove debljine 3 mm (ukoliko se koriste viršle, nema potrebe seći na kolutove). Potom je kratko prokuvati u supi.
9. Iscepkati listove peršuna, nekoliko ostaviti za ukrašavanje, a preostale naseckati. Supu posuti peršunom i poslužiti.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net