Sastojci:
300 g barenog prokelja
200 g barenog krompira
1 jaje
beli biber
50 g brašna
100 g rendanog trapista
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Prokelj i bareni krompir staviti u blender i napraviti pire.
2. Pire staviti u posudu, dodati jaje, mešavinu začina i beli biber po ukusu.
3. Zatim dodati brašno i promešati.
4. Kašikom vaditi krokete i peći u zagrejanom ulju.
5. Vaditi rešetkastom kašikom i stavljati na paprirni ubrus da se ocedi od viška masnoće.
6. Servirati na tanjir, posuti rendanim trapistom i poslužiti toplo.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net