Start Deserti Verde štangle

Verde štangle

Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna
  • 35 minuta
  • mirovanje 12h
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 pakovanje kora za rozen tortu
Fil
250 ml slatke pavlake
300 g bele čokolade
100 g mlevenih badema
300 g mlevenih oraha
rendana kora limuna
Glazura
300 g šećera u prahu
3 kašike vrele vode
2 kašike soka od limuna
zelena prehrambena boja

Priprema:

1. U posudi na pari rastopiti belu čokoladu, dodati slatku pavlaku i mešati dok se sastojci ne sjedine. Skloniti s pare pa umešati orahe, bademe i rendanu koru limuna.
2. Toplim filom tanko premazivati rozen kore i ređati jednu na drugu. Poslednju ostaviti nenamazanu.
3. Filovani kolač obložiti providnom folijom, odozgo pritisnuti težim predmetom i ostaviti u frižideru preko noći.
4. Sutradan posebno pripremiti glazuru. Pomešati šećer u prahu sa vrelom vodom i limunovim sokom. Umešati zelenu prehrambenu boju, te smesu odmah razmazati preko gornje kore.
4. Kad se glazura stegne, iseći na štangle i poslužiti.

Savet: Kolač pomoću skalpela možete iseći na pravilne štanglice.