Sastojci:
600 g pileće džigerice
200 g listova bekon slanine
20 suvih kajsija
100 g feta sira
500 g krompira
3 dl ulja
so
Priprema:
1. Svaku pileću džigericu preseći napola, pa svaku polovinu uviti u list bekon slanine.
2. Feta sir iseći na kocke, a kajsije potopiti u vruću vodu da omekšaju.
3. U svaku kajsiju staviti po kocku feta sira pa uviti u list slanine.
4. Na štap za ražnjiće nabadati naizmenièno komad džigerice u slanini i komad filovane kajsije u slanini, sve dok se ne utroši sav materija. Pripremljene ražnjiće peći sa obe strane na vrelom ulju, dok ne porumene, a na kraju ih začiniti po ukusu.
5. Krompir oguliti, iseći na tanke kolutove pa pržiti na vrelom ulju i služiti kao prilog.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net