Sastojci:
5 krompira
2 šargarepe
1 čaša pavlake
1 pakovanje viršli
mešavina suvog biljnog začina
beli luk u prahu
so, biber
Priprema:
1. Krompir i šargarepu oljuštiti pa iseči na kockice.
2. Staviti u šerpu pa preliti vodom da ogrezne. Kuvati na jakoj vatri dok ne omekša.
3. Nakon toga, vodu ne odlivati već blago umutiti štapnim mikserom.
4. Ukoliko je previše gusto, dodati vode po potrebi.
5. Na kraju umešati pavlaku, dodati mešavinu suvog biljnog začina te posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Dodati belog luka u prahu pa sve dobro promešati, poklopiti i ostaviti malo da odstoji.
7. Za to vreme, ukoliko je potrebno, skuvati viršle. Ostaviti da se prohlade, oljuštiti i iseći na kolutove.
8. Servirati krem čorbu u tanjire pa odozgo staviti kolutove viršli.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net