Sastojci:
Za kore:
1 jaje
150 g masti
150 g + 4 kašike šećera
1 kašičica sode bikarbone
800 g brašna
200 ml skuvane kafe
Za fil:
5 dl mleka
5 kašika brašna
200 g margarina
200 g šećera
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kore:
1. Na umerenoj temperaturi upržiti 4 kašike šećera, a zatim dodati kafu i kuvati dok se uprženi šećer ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
2. Za to vreme umutiti mast uz postepeno dodavanje 150 g šećera.
3. Ubaciti jaje i nastaviti mućenje.
4. Zatim postepeno dodavati brašno pomešano sa sodom bikarbonom i umesiti testo.
5. Podeliti testo na 4 dela, pa svaki razvući na prevrnutom plehu i peći u rerni zagrejanoj na 170°C 10 minuta.
Fil:
1. U 2 dl mleka izmutiti brašno, a ostatak pustiti da provri sa šećerom.
2. Dodati brašno u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne, a zatim ga ostaviti da se ohladi.
3. Umutiti margarin pa ga sjediniti sa prethodnom smesom.
Finalni postupak:
1. Pitu filovati na sledeći način: kora, fil, kora dok se ne potroši sav materijal.
2. Ostaviti je u frižideru da prenoći, te sutradan iseći i poslužiti.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net