Start Deserti Tortice sa belom čokoladom i kupinama

Tortice sa belom čokoladom i kupinama

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači
  • 24 sata
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Piškota
7 jaje
7 kašika šećera
7 kašika brašna
Sos
700 g kupina
350 g šećera
Krem
300 ml slatke pavlake
300 g bele čokolade
Ostalo
200 g kokosa (za valjanje)
kupine (za dekorisanje)

Priprema:

Krem
1. Krem napraviti dan ranije.
2. Slatku pavlaku zagrejati na umerenoj temepraturi, ali voditi računa da ne provri.
3. Skloniti sa ringle pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi i dok se ne dobije ujednačena smesa.

Karpati 

4. Staviti u frižider da se hladi najmanje 12 sati.
Piškota
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer.
2. Dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje.
3. Na kraju dodati brašno, pa dobro promešati varjačom.
4. Uliti u pleh (30×40 cm) obložen pek-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C 25 minuta. Nakon toga ostaviti da se ohladi.

Sos
1. Oprane kupine izmiksati u blenderu, a zatim ih u šerpi prokuvati sa šećerom. Sos ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak
1. Od piškote vaditi veće krugove, modlom ili čašom.
2. Nabosti na viljušku pa najpre umakati u sos, a zatim uvaljati u kokos.
3. Poređati na tacnu, pa staviti u frižidar da se stegne. Nakon toga spajati po dve pripremljenim kremom.