Sastojci:
1 dimljena kolenica
150 g pirinča
1 veća crvena paprika
1 manja tikvica
1 manji plavi patlidžan
4 veća paradajza
2 glavice crnog luka
mešavina začina
ulje
ISPROBAJTE I…
ĐUVEČ S TARANOM I ŠAMPINJONIMA
Priprema:
1. Kolenicu obariti a zatim meso odvojiti od kostiju i iseći na krupnije kocke, a supu od kuvanja procediti.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice.
3. Papriku očistiti od peteljke i semena pa iseći na krupnije kocke, paradajz takođe iseći na kocke.
4. Patlidžan i tikvicu oguliti i iseći na kocke.
5. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati papriku, patlidžan i šargarepu te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem, dolivajući supu od kolenice po potrebi.
6. Kad povrće napola omekša, dodati paradajz i pirinač pa dinstati dok pirinač ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
7. Pred kraj dodati kolenicu i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net