Sastojci:
Za koru:
5 jaja
250 g šećera
1 vanil-šećer
250 g brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1 dl ulja
1 dl mleka
Za fil:
8 dl mleka
3 kašike šećera
4 vanil-šećera
2 pudinga od vanile
Za preliv:
4 dl kisele pavlake
6 kašika šećera u prahu
ISPROBAJTE I…
BAMBI KOCKE- KOLAČ KOJI SE NE PEČE
Priprema:
Kora:
1. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje i mleko, te dobro izmiksati.
2. Posebno sjediniti brašno, kakao i prašak za pecivo, pa umešati u smesu od žumanaca. Na kraju dodati šam od belanaca i polako promešati.
2. Smesu za koru izliti u tepsiju prethodno obloženu papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpu sipati 7 dl mleka, dodati šećer i vanil-šećer, pa kuvati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti prašak za puding sa preostalim mlekom, sipati u proključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. Preko smese za koru pomoću kašike rasporediti fil od vanile tako da između gomilica ostane razmak.
2. Staviti u rernu zagrejanu na 180°C i peći oko 40 min.
3. Posebno sjediniti kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dobijenom smesom premazati ispečeni kolač i vratiti u rernu da se dopeče.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net