Sastojci:
4 jajeta
2 dl ulja
2 dl jogurta
100 g sitnog sira
200 g kukuruznog brašna
150 g pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
150 g kačkavalja
150 g praške šunke
100 g kiselih krastavaca
1 kašika susama
so
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja, ulje, jogurt i sitni sir.
2. Posebno sjediniti prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno.
3. Pomešati tečne sastojke sa suvim i polako promešati.
4. Kačkavalj, prašku šunku i kisele krastavce iseći na kockice, pa dodati u pripremljenu mešavinu. Posoliti po ukusu i lagano promešati varjačom.
5. Dublju tepsiju veličine 35×25 cm obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok korica ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net