Start Deserti Karamel rozen

Karamel rozen

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
Za fil:
400 g šećera
5 dl vode
250 g posnog margarina
100 g posne čokolade
300 g mlevenog keksa
Za dekoraciju:
100 g posne bele čokolade

Priprema:
1. U veću šerpu sipati šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje.
2. Sipati 5 dl vode preko karamela i zagrevati dok se sve ne rastopi.
3. Dodati margarin isečen na listiće i izlomljenu čokoladu, te mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Dok je još vruće, dodati mleveni keks i lagano varjačom mešati da se razbiju sve grudvice.

Finalni postupak:
1. Toplim filom premazivati kore i slagati ih jednu na drugu. Poslednju koru takođe premazati filom, pa ostaviti kolač u frižideru da se stegne.
1. Kolač dekorisati rendanom belom čokoladom, a zatim iseći na štanglice ili kockice.