Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
800 g paradajz pelata
1 pakovanje meksičke mešavine povrća
4 kašičice čilija u prahu
6 malih ljutih papričica
4 kašičice meksičke mešavine začina
1 kašičica šećera
4 kašičice soli
ulje
Priprema:
1. U posudici izmešati so, čili i meksičku mešavinu začina.
2. Sitno iseckati crni i beli luk, pa ispržiti na ulju dok blago ne porumene.
3. Zatim dodati mleveno meso, posuti začinima i dinstati uz povremeno mešanje dok ne promeni boju.
4. Nakon toga dodati meksičku mešavinu povrća i dinstati još 10 minuta.
5. Iseckati paradaj pelat, pa dodati i njegov sok. Umešati šećer i sitno iseckane ljute papričice, te kuvati 40 minuta uz povremeno mešanje.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net