Sastojci:
100 g crne čokolade
40 g putera
4 jajeta
1 kašika kakaoa
Priprema:
1. Čokoladu izlomite na kockice pa uz neprestano mešanje otopite s puterom na umerenoj temperaturi.
2. Sklonite s ringle pa dodajte žumanca i dobro promešajte.
3. Belanca umutite u čvrst šam pa lagano umešajte u prethodnu smesu.
4. Posudice za sufle premažite s malo putera te pospite kakaom.
5. Rasporedite pripremljenu smesu u 4 posude za sufle pa pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 20 minuta. Sufle je gotov kada fino naraste. Prilikom pečenja nemojte otvarati rernu.
6. Poslužite odmah nakon pečenja.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net