Sastojci:
225 g mekog brašna
3 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
85 g putera
225 g hladnog pire krompira
2 jajeta
Priprema:
1. Uključiti rernu na 200°C.
2. U velikoj posudi pomešati brašno, so, biber i prašak za pecivo. U istu posudu sitno izrendati puter i dodati ohlađeni pire krompir. Jedno celo jaje izmutiti i dodati u posudu.
3. Zamesiti testo rukama (bez dodavanja vode, mleka…). Trebaće oko 2-3 minuta dok se sve lepo ne poveže.
4. Testo rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1 cm i čašom ili kalupom po želji vaditi testo (čašu/kalup pre svakog vađenja prvo staviti u brašno pa onda vaditi oblike da se testo ne bi lepilo).
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje isložiti pogačice. Preostalo jaje razmutiti sa malo soli i premazati pogačice.
6. Staviti pogačice u zagrejanu rernu i peći 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.