Sastojci:
500 g mlevenog mesa
3 viršle
6 crvene pečene paprike
300 g kačkavalja
1 kašika prezle
1 jaje
mešavina suvog biljnog začina po ukusu
1 kašičica peršuna
1 kašika ulja
so, biber
3 šoljice (za crnu kafu) vode
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U dublju posudu staviti mleveno meso.
2. Dodati jaje i mešavinu suvog biljnog začina po ukusu. Zatim dodati prezle, ulje i sitno iseckan peršun. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa rukom zamesiti smesu.
3. Na radnu površinu staviti alu-foliju i na nju prebaciti dobijenu smesu.
4. Utapkati rukama i oblikovati pravougaonik, te odozgo narendati 150 g kačkavalja.
5. Poređati pečene paprike očišćene od semenki i narendati preostali kačkavalj.
6. Staviti viršle na jedan kraj, pa pomoću alu-folije pažljivo uviti u rolat.
7. Prebaciti u pleh, sipati vodu i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 30 minuta.
8. Zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta dok ne porumeni.
9. Rolat izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi, a nakon toga iseći na kolutove.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net