Sastojci:
4 pileća bataka
2 pakovanja kineske mešavine
ulje
400 g šampinjona
2 kašike susama
1 dl soja sosa
1 kašika paradajz pirea
150 g pirinča
mešavina suvog biljnog začina po ukusu
Priprema:
1. Batake odvojiti od kostiju i kožure, pa iseći na trake. Potom ih preliti soja sosom, dodati paradajz pire i mešavinu suvog biljnog začina po ukusu, te dobro izmešati.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti. Šampinjone iseći na četvrtine.
3. U vok sipati malo ulja i na visokoj temperaturi propržiti marinirane batake da porumene. Zatim ih ocediti od suvišne masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoću od mesa dodati šampinjone, pa pržiti dok ne ispari tečnost koju ispuste.
5. Zatim dodati kinesku mešavinu i nastaviti s prženjem dok povrće ne omekša. Povremeno promešati.
6. Nakon toga isprženo povrće i šampinjone pomešati s batacima.
7. Pirinač servirati na sredinu tanjira, oko pirinča staviti batake s povrćem, te odozgo posuti susamom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net