Sastojci:
Za koru:
200 g brašna
175 g margarina
2 žumanceta
50 g mlevenih oraha
70 g šećera u prahu
100 g meda
50 g crnog i belog grožđa
1 kesica želatina
Za dekoraciju:
2 kašike seckanih oraha
malo kore pomorandže
sveži listići nane
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Kora:
1. Pomešati brašno sa šećerom u prahu.
2. Dodati žumanca, margarin i orahe, pa sve dobro sjediniti i umesiti glatko testo.
3. Umotati u providnu foliju, te ostaviti 30 minuta na hladnom.
4. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razviti testo prečnika 30 cm.
5. Zatim premestiti u podmazan i brašnom posut pleh za tart prečnika 26 cm. Peći na 180°C oko 15 minuta.
6. Nakon toga ostaviti da se prohladi, okrenuti naopačke, te premazati medom.
7. Grožđe oprati, prosušiti i poređati preko testa.
8. Želatin pripremiti prema uputstvu, preliti grožđe, pa posuti seckanim orasima.
9. Koru pomorandže kuvati 2-3 minuta, ocediti i iseći na trake.
10. Ukrasiti kolač trakama pomorandžine kore i svežim listovima nane.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net