Sastojci:
300 g piškota
1 manja konzerva ananasa
6 dl mleka
150 g šećera
2 vanil-šećera
2 pudinga od vanile
100 g bele čokoade
125 g putera
4 dl slatke pavlake
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko s pudingom od vanile, pa sipati u ključalo mleko i nastaviti kuvanje neprekidno mešajući dok se puding ne zgunse.
3. U topao puding dodati kockice bele čokolade i mešati dok se ne rastope. Ostaviti da se ohladi.
4. Puter penasto umutiti, dodati u ohlađeni puding i izmiksati.
5. Dno i stranice okruglog kalupa za torte prečnika 22 cm obložiti piškotama prethodno natopljenim u sok od ananasa.
6. Preko piškota naneti 1/2 fila od vanile, premazati ga s 1/2 šlaga od slatke pavlake i posuti s 1/2 oceđenog i iseckanog ananasa. Postupak filovanja ponoviti još jednom. Tortu ostaviti na hladnom da se stegne i na kraju dekorisati po želji.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net