Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 crvene paprike
600 g paradajza
1 čen belog luka
prstohvat ljute mlevene paprike
4 jajeta
peršunov list
500 g domaćeg hleba
so, biber
Priprema:
1. Zagrejte ulje u tiganju, a zatim dodajte sitno iseckan crni i beli luk. Pržite dok ne postane staklast.
2. Ubacite papriku iseckanu na kockice i dinstajte dok ne omekša.
3. Paradajz nakratko potopite u vrelu vodu, a potom oljuštite i sitno iseckajte.
4. Dodajte ga u tiganj pa dinstajte dok ne ispari suvišna tečnost.
5. Posolite i pobiberite, te pospite ljutom mlevenom paprikom po ukusu.
6. U dobijenom sosu, kašikom napravite četiri udubljenja pa u svako razbijte po jedno jaje.
7. Poklopite i dinstajte dok se jaja ne ispeku.
8. Gotovo jelo pospite iseckanim listom peršuna i poslužite toplo uz prepečen hleb.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net