Sastojci:
Osnova
250 g mlevenih oraha
150 g mlevenog plazma keksa
9 kašika šećera u prahu
200 ml mleka
125 g margarina
100 g čokolade
Bela kora
6 belanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
½ kesice praška za pecivo
Smeđa kora
5 jaja
5 kašika šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike mlevenog plazma keksa
Krem
6 žumanaca
300 g šećera
2 pudinga od vanile
1 l mleka
6 kašika brašna
125 g margarina
Ukrašavanje
1 šlag krem od čokolade
Priprema:
Osnova
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu.
2. Dodati orahe, mleveni plazma keks, otopljenu čokoladu i mleko. Sve dobro sjediniti i ostaviti sa strane.
Bela kora
1. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Zatim polako dodavati brašno i prašak za pecivo i sve dobro promešati.
2. Uliti u pleh obložen pek-papirom i peći na 180°C 15 minuta.
Smeđa kora
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa umešati orahe i plazma keks.
2. Uliti u pleh i peći na 180°C 15 minuta.
Krem
1. U 400 ml mleka izmutiti puding i brašno, pa dodati blago izmućena žumanca.
2. Ostatak mleka ostaviti da provri sa šećerom. Dodati mešavinu u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti margarin i sjediniti s ohlađenim kremom.
Finalni postupak
1. Od smese za osnovu formirati rolat na tacni, pa ga premazati kremom.
2. Preklopiti belom korom, oblikovati preko rolata, te iseći višak.
3. Opet premazati kremom, staviti smeđu koru i odseći višak. Odozgo naneti krem.
4. Umutiti šlag, njime premazati celu tortu i dekorisati po želji.