Da li biste voleli da pojedete ukusan, kremasti dezert iz ljupke šoljice? A da pojedete i ljupku posudicu? To je sasvim moguće, ali i veoma lako – napravite jestive šoljice i u njima poslužite poslastice!
Što je od svega najbolje, ne treba vam mnogo vremena, a ni materijala; izdvojite oko pola sata i belu čokoladu. Pored toga, biće vam potrebni i kalupi za mafine i možete da počnete:
1. Rastopite malo veću količinu bele čokolade, pa njom napunite kalupe. Radi lakšeg rukovanja, poželjno je da kalupi budu odvojeni (možete i da isečete silikonske modle koje obično dolaze kao spojenih 6, 12 ili 24)
2. Odmah vratite čokoladu iz kalupa u smesu – potrebno je da ostane samo na zidovima kalupa. Obrišite ivice, kako biste dobili savršen oblik bez izbočina. Ostavite da odstoji da bi se čokolada stegla, možete i da stavite na kratko u frižider.
3. Dok se buduće šoljice hlade, pomoću čokolade, šprica i uskog dodatka (možete koristiti i običan papir za štampanje), na parčetu papira za pečenje iscrtajte drške za šoljice i tacnice.
4. Njih odložite da se stegnu, a šoljice izvadite. Pažljivo uklonite kalupe, pa ukrasite šarenim mrvicama – svaku šoljicu umočite u čokoladu (oko 1 cm duboko), pa ih zaronite u mrvice, kako bi se zalepile.
5. Do tad su spremne i drške i tacne – sve delove spojite pomoću još malo topljene čokolade, prvo tacne, pa onda drške i vaše posudice su spremne!
6. Kada “lepite” drške, za svaki slučaj držite nekoliko sekundi, da se lepo spoji.
7. Ostalo je još samo da ih napunite – neka to bude sladoled, omiljeni krem, komadići voća, šta god vi ili vaši gosti volite.