Sastojci:
6 karabataka
so, biber
crvena mlevena paprika
3 kašike putera
2 čena belog luka
1 šolja pilećeg bujona
pola šolje pavlake za kuvanje
parmezan po ukusu
1 limun
1 kašičica suve majčine dušice
1 činijica spanaća
Priprema:
1. Staviti karabatake u činiju. Posoliti i pobiberiti po ukusu te posuti crvenom mlevenom paprikom.
2. Dobro promešati kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
3. U tiganj staviti 2 kašike putera i ostaviti da se otopi. Zatim poređati karabatake te pržiti sa obe strane dok ne porumene.
4. Izvaditi ih iz tiganja, a tiganj očistiti.
5. Zatim u tiganj dodati preostali puter, pa ispržiti sitno iseckan beli luk.
6. Naliti bujonom i pavlakom za kuvanje i promešati. Zatim nacediti sok od limuna, dodati parmezan, spanać i majčinu dušicu. Kuvati par minuta.
7. Na kraju dodati isprženo meso pa sve staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći 25 minuta.
Ceo postupak pogledajte u video snimku