Sastojci:
Za kore:
10 belanaca
300 g šećera
9 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
200 g mlevenog kikirikija
1 kašika ulja
Za fil:
10 žumanaca
300 g šećera
8 kašika gustina
1 l mleka
200 g čokolade
200 g seckanog kikirikija
250 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade
4 kašike ulja
4 kašike mleka
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se
šećer ne otopi.
2. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, ulje i kikiriki te polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa je uzdužno preseći napola kako bi se dobile dve kore.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa žumancima i gustinom te dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U topao fil dodati izlomljenu čokoladu i uz neprestano mešanje je otopiti.
4. Kada se fil ohladi, dodati omekšao margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati seckani kikiriki i polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati pripremljenim filom i preklopiti drugom korom.
2. Posebno sjediniti izlomljenu čokoladu, ulje i mleko te kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Filovani kolač preliti glazurom od čokolade.